0640755785 info@kurpaialma.nl

Over mij & mijn praktijk

Sharella Hanst

Ik weet als geen ander hoe het is om mezelf weg te cijferen en onzichtbaar te maken. En dit zie ik veel terug bij mijn klanten.

Het begon al toen ik nog heel jong was en ik net op de kleuterschool zat. Er werd een gemene grap met me uitgehaald en mijn klasgenootjes, ook mijn vriendjes, stonden me hard uit te lachen.

Deze gebeurtenis heeft ontzettend veel indruk op me gemaakt. Ik trok me terug en stond niet meer in verbinding met de rest. Daarnaast heeft het er ook voor gezorgd dat ik niet meer zichtbaar wilde zijn en ook nooit in het middelpunt van aandacht wilde staan. Dit patroon heeft zich onbewust verder voortgezet in mijn leven. Ik zocht altijd een veilig plekje van waaruit ik zicht had op alles en iedereen, zonder dat ik opviel.

In mijn onzichtbare stukje heb ik mezelf aangeleerd de belangen van anderen voor mezelf te zetten. Ik werd een pleaser en stond altijd klaar voor iedereen, terwijl ik zelf nooit om hulp heb leren vragen. Bang om een last te zijn voor anderen en voor afwijzing (wat het uitlachen me toen deed voelen). Ik was “sterk” en redde me hoe dan ook wel.

Gedurende ons leven ontwikkelen we allemaal patronen die ons helpen staande te blijven. Zogenaamde beschermings- of overlevingsmechanismen. “Sterk” en zelfstandig zijn, waren voor mij twee hele belangrijke. Deze bleken later ook kwaliteiten te zijn die mij veel hebben gebracht. Ik durfde uitdagingen aan te gaan en had hierdoor een rijk carrièrepad mogen opbouwen. Dezelfde kwaliteiten werden later mijn grootste val kuilen. Ik legde de lat vaak erg hoog voor mezelf en hield totaal geen rekening met mijn eigen grenzen.

Hoewel ik veel leerde van alle banen die voorbijkwamen, voelde ik steeds weer dat dit toch niet was waarvoor ik hier op aarde was. Ik miste nog een stukje passie en verbinding in mijn werk op een dieper laag.

Op zoek naar een beroep waar ik nog meer in verbinding kon staan met anderen en met mezelf, ben ik in 2011 in contact gekomen met massagetherapie. Ik bezocht een open dag op Holos Academie voor massagetherapie in Utrecht en had eindelijk het gevoel dat ik thuis was gekomen. In gaf me direct op voor de opleiding en ging mijn volgende uitdaging aan.

Tijdens de opleiding heb ik leren stilstaan bij mezelf wat mij hielp beter in contact te komen met mezelf. De bewustwording en inzichten die hierbij ontstonden, hielpen mij een steeds beter beeld te krijgen van mijn eigen patronen. Overlevingsmechanismen die me in de weg stonden, zoals onzichtbaar willen zijn en pleasen, heb ik laten varen. Daarnaast heb ik in het masseren een manier gevonden om me weer beter te verbinden met anderen. Ik kan me nu op een diepere laag verbinden met dat wat er echt toe doet.

Ik wil jou uitnodigen om in contact te komen met jezelf en te kijken waar je nu staat in je leven en te voelen wat je nu echt nodig hebt. Ik bied je ruimte om te ondekken en om jezelf te zijn!

Volg mij op Social Media:

Hoe klanten mij ervaren

“Magic touch”

“Sharella has a very special gift for healing. I’ve had a few therapeutic sessions in which I received different types of massage and each one had has felt wonderful. Her massage works on different levels, somehow influencing wellbeing in the body as well as the spirit. I told her more than once, “You have a magic touch.” I can’t recommend her enough!”

Nina (Utrecht)

“Echt een aanrader!”

Sharella is een kundig en zeer geduldig massage therapeut. Ze neemt de tijd voor de behandeling en gaat er voor 200 % voor om je te helpen met klachten en je te begeleiden naar een beter inzicht in je gevoel. Echt een aanrader!

Carola (Vleuten)

Over Kurpa i Alma

De naam Kurpa i Alma die ik gekozen heb voor mijn praktijk, komt uit mijn moedertaal het Papiamento.

Papiamento wordt o.a. gesproken op Curaçao, waar ik geboren en getogen ben en waar ik tot mijn 22ste gewoond heb. Daarna ben ik naar Nederland gekomen om verder te studeren. Hier heb ik mijn 2de thuis gevonden.

Kurpa (uitgesproken: Koerpa) staat voor lichaam en Alma voor ziel (het innerlijke) en verwijst naar de samenhang tussen beide delen van onszelf. Deze naam sluit volledig aan op de holistische visie van waaruit ik werk.

Visie en Intentie

Als Holos Massagetherapeut werk ik vanuit een Holistische visie. Holos betekent in het Grieks geheel en heeft als uitgangspunt dat lichaam en geest onafscheidelijk met elkaar verbonden zijn.

Ik kijk niet alleen naar jouw fysieke klachten maar geef ook aandacht aan de emotionele en psychische aspecten die daarmee in verbinding staan. Fysieke klachten hebben vrijwel altijd verband met ons innerlijke leven. Jouw gedachten en gevoelens hebben invloed op jouw lijf en uiten zich via je lichamelijke klachten. Zelfs ervaringen uit jouw verleden kunnen sporen achterlaten in je lijf.

De aanraking van een massage kan je helpen om met al deze aspecten van jezelf in contact te komen.

Mijn missie is jou te helpen om te luisteren naar de signalen van je lichaam zodat je deze kunt leren verstaan. Het gaat dus om een proces van zelfonderzoek en bewustwording.

Bewustwording geeft helderheid over jouw voelen en mogelijk ook over de oorzaak dat je je zo voelt. Met deze inzichten ontstaat ruimte voor heling en genezing.

Bekijk ook mijn profiel op Holos  en deze video voor verdere uitleg.

Vrijwilliger RMHU

In mei 2017 deed een collega, massagetherapeut van Holos, een oproep om het team van vrijwilligers in het Ronald Mc Donald Huis Utrecht (RMHU) te komen aansterken.

De bedoeling was om ouders met zieke- of prematuur geboren kinderen een massage en een luisterend oor te bieden. Op deze manier hadden ze even een moment om weer op adem te komen en om voor zichzelf te zorgen.

Ik voelde me persoonlijk opgeroepen en gaf me meteen op. In het deze artikel van het RMH-blad, kan je mijn motivatie hiervoor teruglezen.

Nu een aantal jaren verder werk ik nog steeds met veel plezier, samen met 7 prachtige collega’s, in het huis. Ieder met zijn eigen persoonlijke reden en allemaal recht uit ons hart.

Weer in verbinding komen met jezelf?

Boek dan jouw eerste sessie!