0640755785 info@kurpaialma.nl

      Behandelingen

      Soorten behandeling

      In mijn praktijk bied ik zowel massagetherapie als ontspanningsmassages aan. Verschil tussen deze twee vormen van behandeling is dat ik bij ontspanningsmassages geen klachten behandeld. Bij massagetherapie daarentegen is jouw klacht(en) uitgangspunt voor de behandeling.

      Massagetherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed, mits je aanvullend verzekerd bent, als natuurgeneeskundige-/alternatieve behandeling. Dit gaat niet van jouw eigenbijdrage af. Informeer van te voren bij jouw zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor vergoeding of klik anders hierop Zorgwijzer.

      Let op: Ontspanningsmassages komen niet in aanmerking voor vergoeding.

      Zie hier mijn tarieven.

      Verloop behandeling

      De eerste sessie begint altijd met een intakegesprek. Daarbij kijken we wat er op dat moment bij je speelt en hoe dit in verband staat met jouw huidige klachten. Want fysieke klachten hebben vrijwel altijd verband met je innerlijke leven. Jouw gedachten en gevoelens hebben invloed op jouw lijf en uiten zich via pijn, spanning of ongemak. Zelfs ervaring uit jouw verleden kunnen sporen achterlaten in je lijf.

      Afhankelijk van je wens of hulpvraag maken wij een behandelingsplan en bespreken we welke behandeling of techniek het best past. Een behandelsessie zal vaak uit een combinatie van onderstaande technieken bestaan. Na afloop bespreken we kort de ervaringen en indrukken.

      Hieronder een greep uit de behandelingen en/of technieken die ik gebruik.

      Klassieke Massage

      Door te zware belasting van onze spieren of door steeds dezelfde beweging te maken of een langdurige staand- of zithouding, kan er spierspanning ontstaan in ons lichaam. Met klassieke massage kunnen de pijnlijke spierpunten (triggerpoints) en/of verklevingen die hierdoor ontstaan verholpen worden. De massage heeft o.a. effect bij:

      N

      het soepeler maken van spieren, pezen en gewrichten

      N

      het bevorderen van de bloedsomloop en het verbeteren de stofwisseling

      N

      het afvoeren van afvalstoffen

      Holistic Pulsing

      Soms is het nodig om op plekken te komen waar de handen niet bij kunnen. De ritmische bewegingen die door Holistic Pulsing op het lichaam worden ingezet zijn in het hele lichaam voelbaar. Dit heeft o.a. effect op:

      N

      Blokkades: Lichaamsvloeistoffen en energie kunnen weer beter stromen

      N

      Voelen : door de ontspanning kom je in contact met jouw diepere voelen en jouw kern, waardoor waardevolle inzichten in je leven kunnen ontstaan

      N

      Heling: Het zelfhelende vermogen wordt geactiveerd

      Fibromassage

      Een lichaam met fibromyalgie ervaart continue pijn en spanning waardoor die nooit echt tot rust komt. Zelfs niet tijdens het slapen. De technieken die ik gebruik tijdens de Fibromassage zijn bedoeld om meer rust en ontspanning te brengen in zowel het lichaam als in de geest. Deze helpen o.a. bij:

      N

      Verlichting van de pijn

      N

      Een rustiger ademhaling en daling van het hartritme

      N

      Vermindering van stress, angst en soberheid

      Hoofdpijnmassage

      Afhankelijk van het type hoofdpijn, de oorzaak en de heftigheid is een hoofdmassage wel of niet mogelijk. Zo kan het bij spanningshoofdpijn en een milde vorm van migraine verlichtend werken terwijl het bij Clusterhoofdpijn geen oplossing biedt. De massage kan o.a. helpen bij:

      N

      Verlichting van de pijn

      N

      Ontspanning van de hoofd-, kaak-, nek- en schouderspieren

      N

      Rust je het hoofd en een betere nachtrust

      Energetische Massage

      Door angst, woede, spanning, verdriet en pijn kan de energiestroom in jouw lichaam stagneren. Dit kan zich uiten door allerlei fysieke klachten. Ik hanteer de volgende vormen van Energetische massage:

      Haptische Massage

      Hier gaat het om jouw levensenergie. De zachte aanraking tijdens deze massage nodigt uit om echt stil te staan bij jezelf en te voelen hoe het met je gaat. Waar loop je jezelf voorbij en hoe goed zorg je nou eigenlijk voor jezelf? Dit kan o.a. helpen bij:

      N

      Bewustwording: Inzicht krijgen in jouw patronen

      N

      Verbinden: Met dat wat er bewust of onbewust van binnen speelt en om aandacht vraagt

      N

      Loslaten: Van opgeslagen blokkades/emoties zodat je de natuurlijke evenwicht van jouw lichaam kan hervinden

      Chakramassage

      Bij deze massage gaat het om de eigen energiebalans. Chakra’s zijn energiecentra die bij het lichaam horen. Er zijn 7 hoofchakra’s die tussen jouw kruin en stuitbeen lopen. Elk Chakra heeft zijn eigen functie en thema. Ze vertegenwoordigen 7 grondrechten: het er mogen zijn, het voelen, het willen, liefde geven en ontvangen, het horen en gehoord worden, de intuïtie en het weten. Deze massage kan o.a. helpen bij:

      N

      Inzicht krijgen in jouw levensthema’s

      N

      Inzicht krijgen in jouw denkbeelden en emoties, wat blokkades kan helpen opheffen

      N

      Het hervinden van jouw evenwicht

      Reflexzonetherapie

      Deze vorm van therapie wordt vaak ingezet als er op meerdere plekken van het lichaam spanning ervaren wordt en er niet de vinger gelegd kan worden op wat de klachten precies zijn en waar deze precies zitten. Via zogenaamde reflexzonegebieden, ook wel reflexpunten genoemd, worden meerdere delen van het lichaam beïnvloed. Ik hanteer bij reflexzonetherapie de volgende massagevormen:

      Voetreflexmassage

      Het principe bij deze massage is dat het hele lichaam weerspiegelt wordt op de voeten via zones. Door het masseren van de zones worden uiteinden van zenuwbanen en energiebanen geraakt, wat invloed heeft op de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom. Deze massage biedt uitkomst bij:

      N

      Vermoeide voeten

      N

      Veel innerlijke onrust en vage klachten

      N

      Het masseren van gebieden die wellicht niet direct benaderbaar zijn

      Bindweefselmassage

      Het principe van deze massage is dat zones op het lichaam in verbinding staan met alle organen, spieren en lichaamsfuncties. Door de zones te masseren worden bijbehorende lichaamsdelen beïnvloed. Bindweefselmassage kan helpen bij o.a:

      N

      Vermindering van verkleving van de bindweefsellaag (de laag tussen de spieren en de huid) wat doorbloeding van de huid doet toenemen

      N

      De huid en bindweefsel krijgen via zenuwuiteinden een prikkel wat door werkt op andere lichaamsdelen.

      N

      Je kan letterlijk gaan voelen hoe je in je vel zit en zo bewust worden van wat er bij jou “onderhuids” speelt

      Boek jouw eerste behandeling en ervaar de helende werking van aanraking.

      Veelgestelde vragen

      Hoeveel sessies heb ik gemiddeld nodig?

      Dat is voor iedereen verschillend. Een enkele sessie kan al uitkomst bieden als je even bij jezelf stil wilt staan. Echter zie ik vaak dat mijn cliënten een serie van 3 tot 5 behandelingen nodig hebben om de ervaringen van de behandeling goed te plaatsen en te integreren in hun leven. Anderen kiezen voor een behandeling eens in de zoveel tijd. Een soort van Apk-keuring zoals verschillende cliënten dat noemen.

      Hoe weet ik welke massagetechniek ik moet kiezen?

      Jij mag gewoon ontspannen en ervaren. Je hoeft niet te kiezen. Dat doen we samen aan de hand van wat er op dat moment bij jou speelt en door te kijken wat je daar nodig hebt. Vaak is het een combinatie van technieken. Ik stem de behandeling af op jouw lichaam.

      Wat is het verschil met een gewone massage?

      Bij gewone massage staat het masseren centraal, terwijl bij massagetherapie het totale proces dat zich ontvouwt tijdens de behandeling aandacht en begeleiding krijgt. Massagetherapie gaat dus veel dieper en kijkt naar de mogelijke oorzaak van jouw klacht of probleem.

      Worden de behandelingen vergoed door zorgverzekeraars?

      Alleen Massagetherapie wordt vergoed.
      De meeste zorgverzekeraars vergoeden(deels) massage therapeutische behandelingen, mits je aanvullend verzekerd bent. Massagetherapie valt onder de categorie Alternatieve-/Natuurgeneeskunde.
      Controleer altijd vooraf je polis om zeker te weten of je in aanmerking komt voor vergoeding. 
Of kijk op de website van Zorgwijzer voor een algemeen overzicht van zorgverzekeringen.

      Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?

      Nee, je hebt geen verwijzing van jouw huisarts nodig.

      Gaat de vergoeding van mijn eigenrisico af?

      Nee, je hoeft je eigen risico niet aan te spreken.

      Hoe lang van tevoren kan ik een afspraak annuleren?

      Mocht het voorkomen dat je jouw afspraak moet afzeggen, laat het zo snel mogelijk weten.

      Gratis annuleren kan uiterlijk 24 uur vóór aanvang van de afspraak. Zonder annulering en binnen 24 uur wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.