0640755785 info@kurpaialma.nl

Massagetherapie

Sta je continu ‘aan’ en ben je toe aan rust in je hoofd en in je lichaam?

Ik begeleid jou door middel van massagetherapie om je eigen grenzen te voelen en zo erachter te komen wat je nu echt nodig hebt.

9

Voel je je gestresst, vermoeid en 'leeg'?

Loop je jezelf al veel te lang voorbij door ingrijpende gebeurtenissen zoals een scheiding, situaties op het werk, ziekte of verlies? Wat het ook is, je bent moe, lusteloos en bang dat je omvalt.

9

Heb je het gevoel dat je lichaam je in de steek laat?

Je hebt last van fysieke klachten door b.v. de overgang, of een chronische ziekte zoals Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) of fibromyalgie? Je lichaam is veranderd en dat vind je maar moeilijk te accepteren.

9

Ben je de verbinding met jezelf en met anderen kwijt?

Leef je op de automatische piloot en ben je eigenlijk afgesloten van jezelf en van anderen? Je bent op zoek naar rust en wil weer in verbinding komen met jezelf, maar je weet niet hoe.

Kom weer echt in verbinding met je lichaam en luister naar de signalen van je lijf!

Misschien zet je je eigen behoeftes altijd opzij, om anderen te kunnen helpen. Of je hebt jezelf op de een of andere manier onzichtbaar gemaakt, bang om te veel ruimte in te nemen of om maar niet tot last te hoeven zijn. Ik begrijp het!

Al dat zorgen voor anderen, hoeft niet meer ten koste van jezelf te gaan. Het wordt tijd dat je weer gaat voelen wat JIJ nodig hebt! Je lichaam geeft signalen af. Eerst kleine signalen, omdat het wilt dat je het geeft wat het nodig heeft. Als je die signalen negeert, worden ze steeds groter. Dit kan zich uiten in fysieke klachten. Je denkt misschien dat je niet weet waar die hoofdpijn of rugpijn “ineens” vandaan komt, maar eigenlijk ga je al veel te lang over je eigen grenzen heen en zorg je niet goed voor jezelf.

Hoe zou het voor je zijn, als jij even goed voor jezelf zou zorgen, als je voor anderen zorgt?

Jij mag jouw plek meer gaan innemen en jezelf laten zien. Laten weten wat jij nodig hebt en voor de verandering om hulp vragen. Jij doet er ook toe en bent goed precies zoals je bent.

“Lichamelijke spanningen, ongemakken of zelfs ziektes zijn vaak uitdrukkingen van wat er binnen in je leeft. Ik help je daarbij stil te staan en zo inzicht in te krijgen.”

Samen onderzoeken we via jouw lichaam wat je nodig hebt.

Ook ik verlies af en toe de verbinding met mezelf door niet te luisteren naar de signalen die mijn lichaam me geeft. De fysieke klachten worden steeds duidelijker en vragen om actie.

Door heel bewust een massage te ondergaan kan ik stil staan bij mezelf en ontdekken wat ik op dat moment nodig heb. Telkens weer verbaas ik me over de kracht van aanraking en bewonder ik me over de therapeutische werking van een massage.

Op zoek naar een beroep waar ik nog meer in verbinding kon staan met anderen en met mezelf, ben ik in 2011 in contact gekomen met massagetherapie. Tijdens een open dag bij Holos Academie voor massagetherapie in Utrecht, had ik eindelijk het gevoel dat ik thuis was gekomen.

In datzelfde jaar begon ik mijn opleiding bij Holos en 4 jaar later had ik mijn diploma op zak. Inmiddels werk ik met veel plezier als massagetherapeute en help ik anderen weer in verbinding te komen met zichzelf en zo meer grip te krijgen op hun leven.

Graag nodig ik je uit om via een massage bewust te worden van je lijf en zo de signalen te ontdekken die het je geeft. Dit kan je helpen erachter te komen waar je nu staat in je leven en wat je daarbij daadwerkelijk nodig hebt.

Als we samen aan de slag gaan, is dit wat je kan ervaren:

?

Meer rust in je hoofd

Door je bewust te worden van jouw thema’s en deze met aandacht te doorvoelen tijdens de massagetherapie, kunnen niet verwerkte trauma’s en ingrijpende gebeurtenissen zachter worden.

 • Je weet welke thema’s jou stress opleveren en hebt manieren gevonden hoe je beter kunt ontspannen en kunt loslaten.
 • Je piekert minder, slaapt beter en daardoor gaat alles soepeler.
 • Stress heeft niet zoveel vat meer op je en het is makkelijker om voor jezelf te kiezen in moeilijke situaties.
 • Er is eindelijk een “uit”-knop op je hoofd. Rust.
 • Je gunt het jezelf nu ook om ervan te genieten!
?

Verlichting van fysieke klachten

De fysieke klachten zijn er niet voor niks. Ze vragen liefdevolle aandacht en aanraking. Die geef ik tijdens de massages.

 • Doordat jij met aandacht stil staat bij jezelf en door de aanraking die nodig is, zullen je klachten verlichten.
 • Je zorgt beter voor jezelf, waardoor je je lichaam minder belast.
 • Je herkent de signalen van je lichaam beter en luistert er ook beter naar!
 • Je zult minder pijn en spanning in je lichaam ervaren.
?

Positieve mindset & verbeterd zelfbeeld

Tijdens de massagetherapie kan door bewustwording een mindset verandering plaats vinden.

 • Je ziet de dingen positiever.
 • We staan stil bij dat wat jou bezighoudt en onderzoeken wat je nodig hebt om met een bepaalde situaties om te kunnen gaan.
 • Je durft stappen te gaan zetten die belangrijk voor je zijn!
 • Je voelt je zelfverzekerder en kunt weer genieten van de kleine dingen in het leven.

Ervaringen van mijn klanten

“Een weldaad voor het lijf”

“Aangezien ik al geruime tijd fysieke klachten heb, was ik op zoek naar een massagetherapeut. In eerste instantie leek het me vooral fijn om mijn lijf te laten ontspannen tijdens het masseren maar al gauw bleek dat er een mooi proces op gang kwam. De boodschap achter de fysieke klachten kwam op subtiele wijze naar voren.

Sharella biedt op een liefdevolle, professionele manier een luisterend oor. Zij stemt per keer goed af op de behoefte van mij en mijn lijf voor dat moment. Daarnaast is zij in staat een veilige en vertrouwde sfeer te creëren. De aanraking met haar warme handen is een weldaad voor het lijf. Ook zijn de emoties die eventueel loskomen bij haar in goede handen!”

Jacqueline (Kockengen)

“Ik heb mijn daadwerkelijke emoties leren voelen”

“Tijdens het intakegesprek voelde ik mij wat ongemakkelijk omdat ik niet wist wat mij emotioneel te wachten stond. Sharella stelde me op mijn gemak met een luisterend oor en haar rustig en vertrouwde uitstraling. Na een paar behandelingen heb ik mijn daadwerkelijke emoties leren “voelen”. Dat was de opening om de opgeslagen spanningen en emoties in mijn lichaam los te laten.”

Shirley (Nieuwegein)

Massagetherapie

Lichaamswijsheid is het uitgangspunt van mijn behandelingen als Holos massagetherapeut. Door de aanraking via massage word je uitgenodigd stil te staan bij jezelf en je bewust te worden van lang genegeerde lichaamssignalen. In je bewustwordingsproces kan je inzichten krijgen in jouw gedachten, gevoelens en emoties en kan je ook erachter komen wat er bewust of onbewust bij jou vanbinnen leeft.
Hoe beïnvloed jouw belevingswereld jouw leven op dat moment?

Bij massagetherapie fungeren je lichamelijke spanning, ongemakken en soms zelfs ziektes als wegwijzer. Aanduiding signalen die je kunnen helpen je eigen kracht te herontdekken en het zelfhelende vermogen van je lichaam in gang te zetten. Wil je meer weten over Holos Massagetherapie? Bekijk deze video.

Veel cliënten die bij mij komen ervaren de eerste behandeling als heel bijzonder. De aandacht die ze ontvangen helpt hun zichzelf aandacht te geven en het belang te zien om ook voor zichzelf te zorgen.

De eerste sessie begint altijd met een intakegesprek en duurt gemiddeld 15 minuten langer. Hierbij probeer ik een beeld te krijgen van wie je bent, wat er bij je speelt en wat de directe aanleiding is voor jouw bezoek. Ook stel ik een aantal medische vragen om erachter te komen of er dingen zijn omtrent jouw gezondheid waarmee ik rekening moet houden. Afhankelijk van je situatie en wensen bespreken we welke behandeling of techniek op dat moment het best past. Een behandelsessie zal vaak uit een combinatie van technieken bestaan. Na afloop bespreken we kort de ervaringen en indrukken beleefd tijdens de sessie.

Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig om de ervaringen van de behandelingen te plaatsen en te integreren in je leven. De meeste cliënten kiezen daarna ervoor om gemiddeld één keer per maand terug te komen om hun proces te blijven volgen en dat wat dan speelt aandacht te geven.

De eerste sessie duurt ongeveer 90 minuten, zodat ik genoeg tijd heb om een goed beeld te krijgen van jouw situatie en ook kan kijken wat je op dat moment nodig hebt. Deze kost hiervoor zijn €90. Een vervolgsessie van 75 minuten kost €80 en van 90 minuten €90.

Boek jouw eerste sessie en ervaar de kracht van massagetherapie!

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen massagetherapie en een normale ontspanningsmassage?

Bij een ontspanningsmassage staat het masseren centraal, terwijl bij massagetherapie het totale proces dat zich ontvouwt tijdens de behandeling aandacht en begeleiding krijgt. Massagetherapie gaat veel dieper en kijkt naar mogelijke oorzaken van een klacht of probleem.

Daarnaast wordt er bij een ontspanningsmassages geen klachten behandeld, maar is het masseren gericht op het ontspannen van lichaam en geest.

Welke massagetechnieken gebruik je?

Afhankelijk van jouw klacht(en) maak ik een keuze of combineer de volgende technieken:

 • Klassieke massage
 • Energetische massage
 • Reflexzone massage
 • Holistic pulsing
 • Fibromassage

Kijk voor meer informatie naar mijn pagina behandelingen.

Hoeveel sessies heb ik gemiddeld nodig?

Dat is voor iedereen verschillend. Een enkele sessie kan al uitkomst bieden als je even bij jezelf stil wilt staan. Echter zie ik vaak dat mijn cliënten een serie van 3 tot 5 behandelingen nodig hebben om de ervaringen van de massage goed te plaatsen en te integreren in hun leven. Anderen kiezen voor een behandeling eens in de zoveel tijd.

Worden de sessies vergoed?
Massagetherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars (deels)vergoeden, mits je aanvullend verzekerd bent. Deze valt onder de categorie alternatieve-/natuurgeneeskunde.

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig en je hoeft je eigen risico niet aan te spreken.

Controleer altijd vooraf je polis om zeker te weten of je in aanmerking komt voor vergoeding. Zie ook zorgwijzer voor een algemeen overzicht van zorgverzekeraars.

Let op!
Anders dan bij massagetherapie, vergoeden zorgverzekeraars geen ontspanningsmassages of massages met een preventief doeleinde.

Waarom betaal ik over de ontspanningsmassages wel btw en over de massagetherapie sessies niet?

Massagetherapie valt onder natuurgeneeskundige-/therapeutische behandelingen. Deze zijn vrijgesteld van btw.

Wat moet ik aantrekken?

Het is handig om iets aan te trekken die lekker zit of welke je makkelijk uit en aan kan trekken.

Met uitzondering van Holistic Pulsing en voetreflexmassage hou je tijdens het masseren enkel je onderbroek aan.

Moet ik wat meenemen?

In principe hoef je niks mee te nemen. Schone handdoeken en massageolie/cream zijn inbegrepen in de prijs. Heb je een specifieke massageolie/cream die je graag gebruikt, dan mag je deze uiterraad meenemen.

Wat als ik snel allergisch reageer op wat er op mijn huid gebruikt wordt?

De massageolie/cream die ik gebruik veroorzaakt meestal geen allergische reacties. Mocht je erg gevoelig zijn voor producten die op je huid gebruikt worden, dan is het handig dit van tevoren te melden. Want dan kan ik hier rekening mee houden en kijken naar een alternatief.

Wil je echter geen risico nemen, dan is het handig om jouw eigen massageolie/cream mee te nemen.

Hoe kan ik jouw praktijk het beste bereiken?

Mijn praktijk is gevestigd aan de Pastoor Ohllaan 39, 3451CB Vleuten. Deze is zowel met het openbaar vervoer als met eigen vervoer goed te bereiken. Raadpleeg eventueel de informatie bij contact.

Ervaringen van mijn klanten

“Een weldaad voor lichaam en geest.”

Mijn inmiddels overleden echtgenoot, kwam regelmatig naar de praktijk Kurpa i Alma van Sharella om zich heerlijk te laten masseren. Zijn toen al zieke, hart falende, lichaam ontving de massages als een warm bad. Ook zijn geest kwam tot rust.

De behandelingen hadden een weldadig effect op zijn lichaam en geest, die hem weer een fitter gevoel gaf dat enkele dagen aanhield. Toen mijn man er een ernstige ziekte bij kreeg, was hij op enig moment niet meer in staat naar de praktijk te komen. Hij gaf aan de behandelingen te missen. Wij waren blij verrast toen Sharella aanbood om hem thuis te komen behandelen. Dat waren hele fijne momenten voor hem. Een weldaad voor lichaam en geest.

Tot aan zijn onvermijdelijke dood kwam Sharella een aantal keren per week hem behandelen. Haar liefdevolle pure aandacht en behandeling afgestemd op wat hij aankon, waren in die tijd lichtpuntjes voor hem.

Daarnaast besteedde Sharella ook aandacht aan mij, de partner en vroeg regelmatig of ze iets voor mij kon betekenen. Na zijn overlijden, bood Sharella mij een behandeling aan, die zeer welzaam voor mij was. Mijn in die tijd gespannen lichaam en geest konden tijdens de behandeling volledig tot rust komen. Nadien kom ik regelmatig terug naar de praktijk Kurpa i Alma.

Sharella geeft mij een welkom gevoel. Ze neemt ruim tijd voor mij en geeft veel aandacht aan zowel mijn mentaal als fysiek welzijn. Sharella is, voor zover ik het kan beoordelen, goed in haar vak. Haar persoonlijkheid komt hierin samen met haar vakmanschap.

Marjan (Vleuten)

Wil je meer rust in je hoofd en in je lijf?

onderga een massagetherapie behandeling