0640755785 info@kurpaialma.nl

   Fibromyalgie

   Heb je fibromyalgie en overheerst de pijn je leven?

   Ik help je graag door middel van massagetherapie de pijn te verlichten en weer grip te krijgen op je leven.

   9

   Dwingt je lijf je te stoppen, maar vind je het alsnog moeilijk om voor jezelf te kiezen?

   De pijn van de fibromyalgie zorgt ervoor dat je moe bent en wel moet stoppen, maar je hoofd zegt dat je eigenlijk nog van alles “moet”.

   9

   Ben je klaar met je lichaam omdat het altijd pijn doet?

   Je bent boos en misschien terleurgesteld in je lichaam.Dit zorgt voor verkramping en dat maakt de pijn alleen maar erger.

   9

   Je hebt al zoveel geprobeerd, maar het wordt maar niet beter en dit maakt je moedeloos?

   Je voelt je niet begrepen en zoekt steeds weer verder naar andere manieren zodat de pijn minder wordt. Dit maakt je moedeloos.

   Breng weer rust in jouw lichaam door te luisteren naar de signalen ervan!

   Jouw lichaam staat continu in de “aan” stand en je systeem reageert alsof er gevaar op de loer ligt, terwijl dat niet zo is. Zelfs als je slaapt, is je lichaam nog op zijn hoede en komt niet echt tot rust. Hierdoor is je ademhaling oppervlakkig, maakt je hart overuren en het herstellen van je lichaam staat in de wachtstand.

   Daarnaast hebt je zware spierpijn, last van spierstijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen, concentratie- en geheugenstoornissen, hoofdpijn, allergieën en darmklachten.

   En alsof het allemaal nog niet erg genoeg is, heb je ook nog eens last van angsten, depressie en continue een onrustig gevoel. Behoorlijk vermoeiend en gecompliceerd!

   Het wordt tijd om jouw lichaam tot rust te brengen! De rust te geven, die jij al zolang mist door de grip die fibromyalgie op je leven heeft.

   Een fibromassage, met technieken speciaal gericht op fibromyalgieklachten, helpt jouw fysieke klachten te verlichten en zorgt voor meer rust in je hoofd. Je ademhaling wordt rustiger, je hartritme daalt en de pijn wordt beter handelbaar.

   Daarnaast kan het stil staan bij je lichaam en jezelf, je helpen meer grip te krijgen op de stress, angst en soberheid in je leven. Je kan jouw grenzen beter gaan voelen, waardoor je ze ook beter kan gaan bewaken.

   “Een lichaam met fibromyalgie is een gestrest, getraumatiseerd of overspannen lichaam dat in een vecht- of vluchtstand “aan” is blijven staan. Ik help je graag hierin een weg te vinden.”

   Samen onderzoeken we via jouw lichaam wat je echt nodig hebt.

   Bij mensen met fibromyalgie zie ik vaak het slecht bewaken van de eigen grenzen terugkomen. Zaken als perfectionisme, geen nee kunnen zeggen en de belangen van anderen boven die van hunzelf zetten, zijn vaak een vast gegeven. Dit zorgt voor continue stress in hun lichaam en geest, waardoor ze in een “vecht en vlucht” modus blijft zitten. Heb je fibromyalgie en herken je dit bij jezelf?

   Geen nee kunnen zeggen, bang voor onbegrip of afwijzing is ook voor mij lang een dingetje geweest. Durf je eindelijk nee te zeggen, dan voel je je schuldig en zeg je ja terwijl je nee bedoeld, dan baal je van jezelf. Dit wordt ook wel een People pleaser genoemd. Iemand die de belangen van een ander prioriteit geeft boven die van zichzelf. Waarom doen we onszelf dit aan? Na een lange zoektocht weet ik nu waar dit bij mij vandaan kwam.

   Tijdens mijn opleiding aan Holos Academie, waar ik in aanraking kwam met massagetherapie, leerde ik echt stil te staan bij mezelf. Dit bood me ruimte om op zelfonderzoek te gaan waardoor, ik me bewust werd van mijn eigen patronen. Met deze inzichten stond ik weer beter in verbinding met mezelf en kon ik meer rekening houden met mijn eigen belangen.

   Mijn persoonlijke groei tijdens de opleiding, neem ik mee als therapeut in het begeleiden van anderen. Ik help je graag stil te staan bij jezelf om erachter te komen waar je nu staat in je leven en te kijken naar wat je nodig hebt om je gelukkig te voelen.

   In relatie tot jouw fibromyalgie kan massagetherapie je helpen een stukje verlichting te krijgen van je pijn, maar ook met de acceptatie van jouw nieuwe lichaam. Je bent dan minder bezig met dat wat niet meer lukt en creëert meer ruimte voor de dingen waarvan je nog wel kan genieten.

   Als je een fibromassage ondergaat, is dit wat er gebeurt:

   ?

   Verlichting van pijn en klachten

   Je lichaam staat niet voor niks continu in de “aan” stand. Het wil je wat vertellen. Helaas uit dit zich in pijn. De pijn vraagt om liefdevolle aandacht en aanraking. Die geven ik tijdens de massages zodat je antwoord kan krijgen op de volgende vragen:

   • Wat wil die pijn jou vertellen? Hoe komt het dat je lichaam zoveel stress heeft ervaren?
   • Welke emoties zitten er vast in je lichaam?
   • Hoe kun jij beter ontspannen?

   Daarna kan je de signalen van je lichaam beter herkennen en luister je er ook beter naar! Jouw lichaam zult minder pijn en spanning ervaren.

   ?

   Meer rust in je hoofd

   Tijdens de fibromassage mag je echt even relaxen en “moet” je niks.

   • Je hoofd mag even uit en jouw lichaam mag voelen!
   • Je mag ontvangen! Het mag nu even om jou draaien. Hoe fijn is dat?
   • Je weet wat jou stress oplevert en hoe je hier beter mee om kunt gaan.
   • Je herkent de signalen van je lijf ook beter.
   • Stapje voor stapje ondek je hoe je rust in jezelf kunt vinden en hoe je die volledig toe kunt laten.
   ?

   Acceptatie van de fibromyalgie en beter je grenzen aangeven

   Het is nog maar de vraag of fibromyalgie helemaal weg kan gaan. En dus moet je accepteren dat je last blijft hebben van o.a. pijn. Maar hoe kun je accepteren dat je altijd last zult hebben van pijn en dat je leven nooit meer hetzelfde zal worden?

   • Stapje voor stapje gaan we aan de slag met het acceptatieproces.
   • We onderzoeken hoe je beter je grenzen aan kunt geven en je liever kunt zijn voor je lichaam.
   • Als jij beter voor jezelf zorgt, kan de pijn meer op de achtergrond blijven.

   Ervaringen van mijn klanten

   “Er ging een wereld voor mij open”

   Vanaf mijn 20ste heb ik chronische pijn in mijn nek en schouders. Hier voor heb ik ruim 2 jaar bij een fysiotherapeut gelopen die mij zowel manuele als traditionele therapie gaf. Helaas leverde dit mij enkel tijdelijke verlichting van de pijn. Ik kreeg de diagnose fibromyalgie.

   Sporten werd de jaren erna steeds pijnlijker en kwam op een laag pitje te staan. Ik probeerde verschillende therapieën, maar de pijn bleef. Daarnaast maakte de heftige napijn na de verschillende behandelingen dat ik er weinig vertrouwen in had.

   Bijna 25 jaar later kwam ik via een vriendin bij Sharella terecht. Er ging een wereld voor mij open. Haar behandelingen geven mij ontspanning en ik leer op een andere manier naar mijn lichaam te luisteren. Maar bovenal ervaar ik geen pijn meer door de behandeling zelf.

   Door Sharella’s subtiele aanraking lijkt het alsof er weinig gebeurt, maar niets is minder waar! Mijn lichaam reageert erg positief op de behandeling.

   Sharella stelt daarnaast de juiste vragen waarmee ze bewustwording creëert. Dit in combinatie met de massage, zorgt voor een langere periode van pijnverlichting dan dat wat ik ooit ervaren heb. En voor mij heel belangrijk: “Ik kan weer sporten!”.

   Marijke (De Meern)

   “LIEFDE met gouden handjes”

   Door een reeks van Fysieke trauma’s als nekhernia, versleten onderrug en whiplash, ervaar ik veel fysieke klachten. Aan de hand van deze klachten ben ik een aantal jaren geleden gediagnostiseerd met Fybromyalgie.

   Zelf geloof ik niet zo in het labeltje fibromyalgie. Als coach en emotietherapeut weet ik dat fysieke klachten vaak te herleiden zijn naar onderliggende emoties. Spanning in het lijf verbergt vaak een emotie waar je niet graag aan wilt.

   Door het aangaan van mijn emoties en leren luisteren naar mijn lichaam zijn de klachten minder geworden en heb ik geleerd met de resterende pijn, vermoeidheid en beperkingen om te gaan.

   Ondertussen heb ik een “recept” gevonden om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren”. Sharella is daar onmisbaar bij. Zij helpt mij om nog gedetailleerder te voelen en met elk deel van mijn lichaam contact te hebben. Ik ervaar een hele diepe ontspanning als ik door haar gemasseerd word.

   Ze is fantastisch en ik verwijs anderen vaak naar haar door. Daarbij zeg ik altijd: “Sharella is LIEFDE met gouden handjes.”

   Simone (Kockengen)

   Massagetherapie bij fibromyalgie

   Uitgangspunt van massagetherapie is lichaamswijsheid. Door aanraking via massage word je uitgenodigd stil te staan bij jezelf en je bewust te worden van lang genegeerde lichaamssignalen. In deze bewustwordingsproces kan je inzicht krijgen in jouw gedachten, gevoelens en emoties. Dit kan je helpen erachter te komen wat er bewust of onbeust bij jou van binnen leeft. Hoe beinvloed jouw belevingswereld jouw leven op dit moment?

   Bij massagetherapie worden je lichamelijke spanning, ongemakken en soms zelfs ziektes gebruikt om als wegwijzer te fungeren. Dit kan je helpen je eigen kracht te herontdekken en het zelfhelende vermogen van je lichaam in gang te zetten. De eerste sessie begint altijd met een intakegesprek en duurt gemiddeld 15 minuten langer. Hierbij probeer ik een beeld te krijgen van wie je bent, wat er bij je speelt en wat de directe aanleiding is voor jouw klachten. Ook stel ik een aantal medische vragen om erachter te komen of er dingen zijn omtrent jouw gezondheid waarmee ik rekening moet houden. Na afloop bespreken we kort de ervaring en indrukken beleefd tijdens de sessie.

   Voor cliënten met fibromyalgie pas ik de fibromassage toe. De technieken toegepast in deze massage zijn zacht en worden zorgvuldig uitgevoerd. Het resultaat hiervan is dat je ademhaling en hartritme daalt terwijl de stress en pijn in jouw lichaam vermindert.

   Omdat fibromyalgie goede en slechte periodes kent is het verstandig om je regelmatig te laten behandelen. Op deze manier kan je lichaam ontspanning vaker ervaren en zal in zijn zoektocht naar heling steeds meer contact hiermee kunnen maken. De regelmaat voor een behandeling is per persoon verschillend omdat fibromyalgie bij iedereen anders is.

   De eerste sessie duurt 90 minuten, zodat ik een goed beeld kan krijgen van jouw situatie en wat je nodig hebt. Deze kost €90. Een vervolgsessie van 75 minuten kost €80 en van 90 minuten €90.

   Boek jouw eerste fibromyalgie behandeling voor verlichting van jouw klachten.

   Veelgestelde vragen

   Hoe weet ik of ik Fibromyalgie heb?

   Het stellen van de diagnose Fibromyialgie is een complex proces aangezien de symptomen bij veel andere aandoeningen voor kunnen komen. Jouw huisarts kan je verder helpen bij het vaststellen van Fibromyalgie.

   Hoeveel sessies heb ik gemiddeld nodig?

   Omdat fibromyalgie goede en slechte periodes kent is het verstandig om je regelmatig te laten behandelen. Op deze manier kan je lichaam ontspanning vaker ervaren en zal in zijn zoektocht naar heling steeds meer contact hiermee kunnen maken. De regelmaat voor een behandeling is per persoon verschillend omdat fibromyalgie bij iedereen anders is.

   Welke massagetechnieken gebruik je bij een fibromyalgie behandeling?

   Bij een fibromyalgie behandeling hanteer ik de fibromassage. Deze massage bevat een aantal speciale technieken gericht op het verlichten van de klachten van Fybromyalgie. Heb je vragen over deze behandeling, neem dan contact op

   Worden de sessies vergoed?

   De meeste zorgverzekeraars vergoeden(deels) mijn therapeutische behandelingen, mits je aanvullend verzekerd bent. De behandeling voor fibromyalgie is een therapeutische behandeling.

   Massagetherapie valt onder de categorie Alternatieve-/Natuurgeneeskunde en je hebt geen verwijzing nodig van je huisarts om een afspraak te maken. Daarnaast hoeft hiervoor niet je eigen risico aan te spreken.

   Controleer altijd vooraf je polis om zeker te weten of je in aanmerking komt voor vergoeding. Of kijk op de website van Zorgwijzer voor een algemeen overzicht van zorgverzekeraars.

   Wat moet ik aantrekken?

   Het is handig om iets aan te trekken die lekker zit of welke je makkelijk uit en aan kan trekken.

   Met uitzondering van Holistic Pulsing en voetreflexmassage hou je tijdens het masseren enkel je onderbroek aan.

   Moet ik wat meenemen?

   In principe hoef je niks mee te nemen. Schone handdoeken en massageolie/cream zijn inbegrepen in de prijs. Heb je een specifieke massageolie/cream die je graag gebruikt, dan mag je deze uiterraad meenemen.

   Wat als ik snel allergisch reageer op wat er op mijn huid gebruikt wordt?

   De massageolie/cream die ik gebruik veroorzaakt meestal geen allergische reacties. Mocht je erg gevoelig zijn voor producten die op je huid gebruikt worden, dan is het handig dit van tevoren te melden. Want dan kan ik hier rekening mee houden en kijken naar een alternatief.

   Wil je echter geen risico nemen, dan is het handig om jouw eigen massageolie/cream mee te nemen.

   Hoe kan ik de praktijk het beste bereiken?

   Mijn praktijk is gevestigd in aan de Pastoor Ohllaan 39, 3451CB Vleuten. Deze is zowel met het openbaar vervoer als met eigen vervoer goed te bereiken. Kijk voor informatie bij contacten. 

   Ervaringen van mijn klanten

   “Het is nu weer prettiger om in mijn eigen lijf aanwezig te zijn”

   In mijn zoektocht naar verlichting van pijn door fibromyalgie ben ik bij Sharella terecht gekomen. Chronische pijn is eigenlijk altijd aanwezig en het weg willen “maken” is een frustrerend iets. Vaak wordt de pijn juist erger. Door de speciale, steeds met mij afgestemde massages is er ruimte voor acceptatie van de pijn ontstaan. Het is nu weer prettiger om in mijn eigen lijf aanwezig te zijn, ondanks dat er pijn is. Want ik ben meer dan mijn pijn, dat heb ik mogen ervaren. 

   Ginny (Vleuten)

   Verlichting van je Fibromyalgieklachten, het kan echt!

   Onderga een Fybromassage